Ekspresowe pączki z serka homogenizowanego

Mini pączki z serka homogenizowanego

Szukasz szybkiego i prostego przepisu na Tłusty Czwartek, który zadowoli każdego? Zatem koniecznie musisz wypróbować mini pączki z serka homogenizowanego. Są bardzo pyszne, ponieważ łączą smak słodkich pączków z delikatnym, kremowym smakiem serka. Kombinacja tych smaków jest według mnie idealna, dlatego mini pączki tego typu cieszą się ogromną popularnością. Dodatkowo są ekspresowe w wykonaniu i zrobisz je w zaledwie 15 minut!

Przepis na pączki z serka homogenizowanego

Przepis na pączki z serka homogenizowanego jest bardzo lubiany, ponieważ jest to prosty i smaczny sposób na przygotowanie pączków. Smak waniliowego serka homogenizowanego dodaje pączkom dodatkowej słodyczy i aksamitności, co sprawia, że są one uwielbiane przez wiele osób. Dodatkowo przepis jest łatwy do wykonania, dlatego możemy cieszyć się przygotowywaniem przysmaku wraz z dziećmi, dla których na pewno będzie to fajna zabawa. Zatem przygotuj składniki i do dzieła!

Ekspresowe pączki z serka homogenizowanego

Autor Szefowa KuchniDanie: PĄCZKIKuchnia: POLSKAPoziom trudności: ŁATWY
Porcje

30

sztuk
Czas przygotowania

15

minut
Kalorie

300

kcal

Składniki

  • 250g mąki pszennej

  • 2 jajka

  • 280g serka homogenizowanego waniliowego

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

  • szczypta soli

  • 1-1,5l oleju do smażenia

  • cukier puder do posypania

INSTRUKCJA

  • Do przesianej mąki dodać proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, szczyptę soli i całość wymieszać. Następnie dodać jajka i serek homogenizowany. Składniki połączyć ze sobą tworząc ciasto o luźnej konsystencji.
  • Na dobrze rozgrzany olej wykładać pączki za pomocą łyżeczki. Za każdym razem przed nałożeniem ciasta należy namoczyć łyżeczkę w oleju aby ciasto lepiej odchodziło.
  • Smażyć kilka minut na złoty kolor. Pączków nie trzeba przekręcać, ponieważ są na tyle małe, że same obracają się podczas smażenia.
  • Odkładać na ręcznik kuchenny aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.

    SMACZNEGO!

Video Poradnik

Notatki

  • Ciasto jest bardzo kleiste i luźne, ale właśnie takie ma być dlatego pączki wykładamy łyżeczką prosto na rozgrzany olej.

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *